Puhkus saartel Paketid Lennu- ja laevapiletid Saartest   Puhkus Eestis Puhkus välismaal   Lisateenused Firmast Kontakt  
Hiiumaa

Hiiumaa on looduse poolt valtsetav saar, millel on igal aastaajal eriline, talle omane veetlus. Kevad ja sügis ei too endaga kaasa mitte üksnes tormituuli, mis saare vahel päevadeks välismaailmast ära lõikab, vaid ka meeletult suuri saarele puhkama ning jõuvarusid koguma tulevaid pardi-, hane- ja sookureparvesid. Talvel muutub Hiiumaa lumest ning jääst võlumaailmaks. Läänemeri külmub kohati kinni ja rannikule moodustuvad tuule ning vee poolt kaldale uhutud kummalised jäämäed. Alles suve saabudes ilmuvad Hiiumaa elanikud tõeliselt nähtavale ja õide puhkeb taas rohkete pidudega seltsielu. Saarel peetakse au sees ka traditsioone - harrastatakse nii rahvatantsu kui ka rahvamuusikat.

Hiiumaa on küll väike, aga mitmekesine nii kultuuri- kui ka maastiku poolest. Lõputud ürgmetsad Kõpu poolsaarel on kontrastiks Käina lahe pillirooväljadele ja Hiiumaalt edelasse jäävale inimtühjale saarteketile. Mitmed ehitised ning varemed kõnelevad saare vaheldusrikkast ajaloost. Katseehitised on nõukogude aja tummaks tunnistajaks, Suuremõisa härrastemaja meenutab Baltisakslaste valitsemisaega, poolenisti lagunenud ortodoksi kirikud pärinevad tsaariajast ja Kõpu majakas jälgib juba 16. sajandist stoilise rahuga „oma saarel" asetleidvat askeldamist.

Hiiumaa külastajel on võimalik teha sama, mida teevad saarel peatuvad linnuparved - oma jõuvarusid taastada. Saare omanäoline rahu viib igaühe, kes sellele võimaluse annab, taas tagasi igihaljaste väärtuste - inimese seotus loodusega ja rahu ning tasakaal - juurde, väärtuste, mida meie tänasel sageli närvilisel ajal sugugi alahinnata ei saa.

Stefan Zitzmann, Rothenburg, Saksamaa

Puhkus saartel Puhkus eestis EL struktuurfondid
Reisibüroo MERE Tallinna 27, Kuressaare 93811, Saaremaa Tel: 45 33610 Fax: 45 33609 GSM: 50 50100 E-mail: mere@rbmere.ee